Direktlänk till inlägg 2 juni 2011
Grund deg
250 gr kallt smör
1 ½ dl råsocker
2 ½ vetemjöl
1 ½ havre gryn
Fyllning
3 stora rabarbersjälkar
6 dl färska jordgubbar
1 dl strösocker
2 msk majstärkelse
Grunden
Tärna smöret i småbitar.
Nyp ihop med råsocker och vetemjöl tills detblir en smulig deg
Blanda försiktigt havre gryn ner i degen.
Fyllning
Sätt ungnen på 200 grader
Skala och skiva rabarberna och dela jordgubbarna.
lägg jordgubbarna och rabarberna i botten av en smord ungsfast form,strö över socker och lägg sedan degen på allt.
Grädda pajen gyllene i ungnen
Ursäkta men just nu kan vi tyvärr inte lägga up någon bild! Idag bakade två av oss kladdkaka! ( Har inte smakat än men den är säkert god ) Här är receptet! Kaka 200 g smör 200 g mörk choklad 4 ägg 2 dl strösocker 2...
Här kommer en till bok! Denna gång handlar det om smulpajer, ett tips är Kladdkaka med smulig choklad-topping. Finns på s.60 ...
Det här är en bild på boken Det finns tusentals kak böcker att välja bland! En kak/muffins bok som vi tjejer tycker du ska prova är "1001 cupcakes, kakor och andra förföriska frestelser " I den boken finns det mycket att välja bland...
För några veckor sen bakade vi läckra Hasselnöt-Cupcakes! Här kommer receptet! Muffins: 75 gram smält smör 1 ägg 1dl strösocker 25 gram nutella 2 ½ dl mjöl 1dl hasselnöts spån 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 2 msk k...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|